2009 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Mano naujas hobis - PINHOLE


Šiame, naujų technologijų amžiuje, juostelinius fotoaparatus pakeitė skaitmeniniai. Tačiau jaunimas grįžta prie juostelių, o aš taip pat, kaip mėgėja fotografuoti, grįžau prie dar senesnio fotografavimo būdo. Išbandžiau - pinhole (angl. adatos skylutė) techniką, kai fotografuoti gali tiesiog pasiėmęs degtukų dėžutę.

Jau dvejus metus svajojau pasidaryti pinhol’o foto kamerą. Pagaliau prisėdau, pasidarbavau ir ją turiu. Pasidaryti šią kamerą buvo iš ties lengva, man prireikė: degtukų dėžutės, pagaliuko, juodos lipnios juostos, gabaliuko folijos, tuščios foto juostelės ir pilnos juostelės. Ir bingo! Turiu fotoaparatą kuris sveria tik kelis šimtus gramų ir rankinėje užima mažai vietos. Dabar pinholas keliauja visur su manimi:)

Kuo jis ypatingas? O gi tuo, kad fotografuojant su šia dėžute, tu nesijauti įspraustas į objektyvo rėmus, bet iš kitos pusės, nežinosi, ar "pagavai" tai ką norėjai. Pinhole idealiai tinka fotografuoti panoraminius vaizdus. Su šia kamera negausite techniškai idealios nuotraukos, tačiau įdomią nuotrauką- taip. Čia nereikia sukti sau galvos apie tikslų išlaikymą ir diafragmos nustatymą, pakanka pasikliauti tokia skale: http://www.pinhole.lt/lt/?pid=3&id=1, ir mėgautis fotografavimo malonumu. O jį tikrai patirsite, kai norėdami nufotografuoti naktinį vaizdą, atidarytą „skylutę – objektyvą“ teks laikyti daugiau nei valandą.



Edūne

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą